Een veilige woning is een woning zonder zwakke plekken. Dit betekent dat niet alleen de voordeur, maar ook de achterdeur, de raamprofielen, het glas en het beslag inbraakwerend zijn. Elke schakel telt om definitief komaf te maken met je onveiligheidsgevoel. Deze tips om je huis inbraakveilig te maken, zullen elke inbreker doen wanhopen!
Het glas in je ramen en deuren is meestal het eerste mikpunt van inbrekers. Onaangepast glas is immers met voorsprong de zwakste plek in je woning. Nochtans volstaat een kleine investering om dit euvel te verhelpen. Gelaagd glas bestaat uit verschillende lagen met daartussen een aantal folies. Het voldoet aan de Europese normen voor de veiligheid en de bescherming van goederen en personen.Veiligheidsglas kan worden gehard of gelaagd, afhankelijk van de toepassing. Wil je je huis helemaal inbraakveilig maken? Dan biedt inbraakwerend dubbel gelaagd veiligheidsglas de grootste zekerheid. Voor borstweringen beneden de 90 cm (NBN S 23-002/A1) is het zelfs een verplichting.
Om je ramen te beveiligen, is niet alleen het glas maar ook het raamwerk belangrijk. Hetzelfde geldt uiteraard voor je deurprofielen. PVC ramen en deuren zijn in dat opzicht een veilige keuze. Kies je voor Elegant profielen van Deceuninck, dan hoef je je over stevigheid alvast weinig zorgen te maken. Ze zijn bovendien compatibel met alle types veiligheidsbeslag.
Het Deceuninck Elegant raamsysteem heeft daarnaast nog een centraal nokje in het kaderprofiel. Hierdoor wordt het beslag niet alleen beter beschermd tegen vocht en oxidatie, de extra barrière maakt de sluitplaten nog moeilijker bereikbaar!
Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator
Inbrekers hebben het niet alleen gemunt op het glas en het raamwerk maar natuurlijk ook op het veiligheidsbeslag. Een doorwinterde inbreker krijgt een standaardslot meteen open. Geef daarom de voorkeur aan een afsluitbare kruk in combinatie met een cilinderslot of een drie- tot vijfpuntsluiting. Opgelet: veiligheidsbeslag is essentieel voor deuren én ramen.